“Животът ми като Смърт”

“Животът ми като Смърт”
Автор: Смъртта

“Животът ми като Смърт” е книга за нещата от живота. В нея ще прочетете за съвсем човешки емоции и явления, например приятелство, амбиция, неувереност, привързаност и страх (и в частност страх от зъболекари 🙃). Намигането в случая идва от това, че през тази палитра ще ви преведе не кой да е, ами наследникът на “Смърт” ООД, Малката Смърт. Заедно с Тоди, както го наричат на галено, ще покарате колело, ще посетите приют за бездомни, ще работите в заведение, ще летите в самолет, ще водите имейл кореспонденция с фенове, ще посетите психиатър и ще защитавате съществуването на не-точно-котката Мяуци. Стремежът на нашия позитивен герой да реабилитира името на Смъртта и да представи смъртта като нещо съвсем не страшно и ужасяващо, води до редица забавни ситуации и диалози.
Лично аз останах леко разочарована, защото гръмките обещания за дръзък черен хумор не оправдаха напълно очакванията ми, но това е въпрос на ниво на поносимост на черния хумор. Факт е, че има забавни закачки.
Благодарна съм на преводача, който е изнесъл под линия обяснения за някои характерни за немците особености, които са вметнати в книгата, но за незапознати като мен биха останали неразбрани.
Книгата цели да ни накара да погледнем без ужас на смъртта като част от живота, но и да ни загъделичка да се замислим за качеството на живота си.
Общо взето, бих класифицирала книгата като “леко плажно четиво”, с което можете да прекарате един приятно забавен следобед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.