Кàналя – една прекрасна изненада

Ще ви разкажа за Кàналя (Kanàlia).
И по-конкретно тази Кàналя –
https://goo.gl/maps/XwCnpLZVgVA2. Уточнявам, защото гърците си имат по няколко града/села с едно и също име.

Попаднахме в Кàналя по повелята на бога на икономията – тук открихме приличен и евтин хотел, в който да пренощуваме по пътя към Mparos pass (моторджийски проход). Селото се намира на склон в подножието на планина Чумерка/Джумерка (Tzoumerka).

Благодарение на неадекватността на Минка – навигацията, стигнахме до него през просеките в памукова плантация.

Всъщност си има съвсем културен асфалтиран път, но ние не бяхме сполетяни от късмета да бъдем преведени изцяло по него. Когато най-накрая стъпихме на истинското шосе, започнахме да се подиграваме с това, че няма какъв друг да е пътят до село, наричащо се КаналИЯ. Тогава още не бяхме чули как точно се произнася името и се забавлявахме с производното на “канал”. Е, щяхме да останем излъгани от предубежденията си към това селце.

На влизане в Кàналя задънихме в задръстване пред църквата. Имаше сватба. А тук задръстванията не е никак трудно да бъдат постигнати при наличието на повече от две коли и мотор, защото улиците са много тесни и криви. С няколко маневри и рокади успяхме да се доберем до намиращия се 7 метра по-надолу хотел, а булката успя да влезе в църквата навреме за церемонията.

В хотела попаднахме на забавно антре, аранжирано с чесън и на най-тясната душ кабина на света.

Кàналя е едно прекрасно място!

Сгушено и уютно, с автентични къщи от по-миналия век и с прекрасно площадче, пълно с гостоприемни ресторанти. И с много цветя навсякъде. Понеже е разположено на склон, от всички тераси и отворени пространства между къщите се отваря страхотна гледка.

Освен, че Кàналя ни очарова до степен да се влюбим, ни нагости с чудесни гозби.

Повече за мястото можете да научите от официалния му сайт – https://www.kanalia-karditsa.gr/ , стига да се справяте с гръцкия. В сайта ще намерите и лайф стрийм от камерата на площада.
Заведението, в което ни сервираха тези божествени ребра с малинов сос, странно нарязани, но много вкусни тиквички и сладолед-комплимент е
ТОВА. То е първото вдясно, щом се озовете на площада и горещо го препоръчвам.
Хотелът, в който нощувахме, е на същите собственици. И, освен смехотворната душ кабина, всичко си му е съвсем добре.

Отидете в Кàналя! Ще останете очаровани!

2 коментари за “Кàналя – една прекрасна изненада

  1. Марго казват:

    Ех, тази Минка… Ама пък си я обичате такава, каквато е – с всичките й изненади 🤭 Баш вашата си е! 🤗

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.